joi, 5 august 2010

In cautarea unui loc de munca


Potrivit ANOFM, rata şomajului înregistrat la nivel naţional, la sfârşitul lunii iunie 2010 a fost de 7,44%, mai mică cu 0,23 pp (3%) decât cea din luna mai a anului 2010 şi mai mare cu 1,44 pp (19,3%) decât cea din luna iunie a anului 2009. Statistica se refera numai la numarul de someri inregistrati de aceasta institutie, dar pe langa acestia, cati mai sunt cei neinregistrati ? Daca ar fi sa estimam numarul de someri neinregistrati cam la aceeasi valoare cu a celor inregistrati, am ajunge la o rata reala a somajului de aproximativ 15% ........ 15% din populatia tarii fara un loc de munca, fara nici un venit. Mare parte din acestia sunt in cautarea unui nou loc de munca, dar in aceasta perioada a cautarii, oare din ce poate supravietui o persoana ? Statul care ar trebui sa ne ajute, mai mult incurca lucrurile. Dupa marirea taxei pe valoarea adaugata, implicit a urmat un val de scumpiri. Dupa reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, acestia sunt anuntati ca, anul viitor, salariile vor creste cu 10%. Totusi ramane o diferenta de 15%, suficienti bani pentru o persoana sa poata manca o saptamana, poate chiar mai mult. Statul ne obliga sa mancam mai putin. Nu-i de mirare ca, din moment ce este atat de prost platit in propria tara, orice om alege sa plece in afara tarii, unde isi poate gasi un loc de munca mai bine platit. Medicii, de care, in mod normal, o tara ar avea nevoie, acum prefera sa plece in strainatate, tot din cauza banilor. Site-urile de locuri de munca sunt pline de anunturi pentru locuri de munca in strainatate. 
Si eu sunt in cautarea unui loc de munca stabil.... Zilnic, trimit o gramada de CV-uri la anunturile care ma intereseaza. Din pacate, in mare parte aplicarile mele nu sunt nici macar vizionate. Iar in cazul in care sunt vizionate intamplator, foarte putini ma suna pentru a ma chema la un interviu. Ce trebuie sa faca cineva in aceasta tara pentru un loc de munca ? Nu am fizic potrivit pentru videochat, singurul "loc de munca" platit relativ bine. Nu m-am nascut cu parinti directori care sa imi gaseasca un post caldut si bine platit. Deci ce pot sa fac ? Sa caut in continuare si sa sper ca totusi cineva ma va baga in seama. Vreau sa muncesc, si totusi, nu imi gasesc nimic serios. Si, ca majoritatea celor in aceeasi situatie ca si mine, sunt obligata sa accept ca sunt atat de putine sanse ca lucrurile sa mearga bine in aceasta tara .....

Traiesc in Romania ..... si imi pare rau de acest lucru.

8 comentarii:

  1. si nu cresc..informatia e eronata...salariile nu vor creste ..nici pana la finalul lui 2011..pentru ca logic..nu au din ce sa creasca... locuri de munca nu..economie nu..mediul privat e inrobit de taxe.. toti se uita sa isi mute firmele "abroad"..
    din ce sa creasca?
    de unde sa vina banii care sa sustina o crestere fie ea si de 10 procente?
    e absurda teoria, ne ingropam incet, dar sigur, gratie ideilor stralucite ale guvernantilor

    RăspundețiȘtergere
  2. De unde sa vina : din 24% TVA si -25% salarii :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. din 24 % tva nu au cum sa vina (cresterea taxei pe valoare adaugata duce la o creshtere a pretzului shi automat la o diminuare a puterii de cumparare shi deci a consumului).
    nici din reducerea cu 25 % a salariilor de buget nu poate veni(reducerea se face tocmai in baza faptului ca economia de stat nu poate acoperi salariile existente shi oricum reducerea salariilor cu 25 % inseamna shi mai putzini bani din impozitele pe veniturile reduse)
    -daca adaugam shi masa imensa de disponibilizari preconizate=somaj crescut (platit tot de contribuabilii activi in campul muncii) => shi mai putzini bani din impozite

    RăspundețiȘtergere
  4. n`am lucrat in viata mea si desi acum m`am lovit fara sa vreau de acest lucru, favorizat si de multe alte motive gen criza , loc de munca stabil , plictiseala ( pentru ca da! te poti plictisi si stand degeaba ) , experienta , suport financiar si multe altele ... eu , ca actual student si viitor angajat nu gasesc de munca ... cel putin eu sunt intretinuta , ma`ntreb cei care traiesc din acest lucru oare cum se mai descurca? sa nu mai pun la calcul restructurarile si reducerea salariilor ... taierea din pensii si cresterea taxelor si impozitelor ... salariul minim pe economie fiind cu mult sub nivelul de trai ... e jale. traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu traiesc in Romania dar stiu o chestie. Ca sa iti iasa banii, mai intai iti iese sufletul.
    Posturile bune sunt ocupate de tot felul de pilosi incompetenti pe care marea majoritate ii au drept sefi, ei fiind functionari, pt ca trebuie sa si munceasca cineva si ca sa munceasca, trebuie sa stie cum.
    Atata timp cat nu va fi promovata valoarea omului dar valoarea pilelor, nepotismul si incorectitudinea, nimic nu va merge bine, nicaieri.
    Ca sa-ti asiguri un loc de munca bun, trebuie sa fii printre primii absolventi de facultate, ca sa nu zic chiar sef de promotie. Nu ai curajul macar sa amintesti de asa ceva pt ca turma de imbecili considera faptul ca irelevant si fara valoare.
    Singura speranta ramane ca in familiile "nepotiste", nepotii sa nu fie chiar asa de imbecili ...

    RăspundețiȘtergere
  6. a fi patriot = a te vaita in romania.

    nu am avut de munca
    nu imi gaseam de munca
    am pornit o afacere cu cativa lei imprumut de la mama.

    am avut o idee sa personalizez tricouri . luam tricoul de la un depozit . il personalizam la o alta firma cu desenul meu ... si eu luam banii pe "design" mai mult ...


    asta a fost ideea mea ...
    voi sunteti patrioti si va vaitati de romania.




    cine vrea sa inceapa sa vanda ceva online . sa presteze servicii .
    mai sunt si oameni ca mine care va vor ajuta.
    pentru ca eu am reusit .. sunt dispus sa ii ajut si pe altii

    va ofer solutie e-comerce . va fac eu site-ul . il hostez .. va fac adresele de mail . tot tacamul . .. optimizari .. dar sa stiti ce vreti sa vindeti . sa vreti cu adevarat sa lucrati ...

    cine vrea ma poate contacta pe dumitru.alexandru@wof.ro sau YM me_kaisa

    RăspundețiȘtergere
  7. Cei care "mentin ritmul" si in 2010, 2011, etc.. nu sunt marii masoni ci cateii care se bat pt osul aruncat de stapan (dupa ce a ros tot). Colosii nu se arata acum, stati calmi, va veni si vremea lor.

    Nu va plangeti de mila si nici nu va umflati in pene, sanse avem, dar nu vrem sa le vedem (citez predecesorul, kaisa)

    RăspundețiȘtergere
  8. Buei tristule ( kaisa ) =)))) iti faci reclama si aici ?

    RăspundețiȘtergere